Ekonomi

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Günay: “Diş Hekimliği Sevilen Bir Meslek”

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yumuşhan Günay, sosyal medyada yapılan paylaşımların etkisiyle diş estetiğine olan talebin arttığını ve diş hekimi istihdamının ön plana çıktığını belirtti.

Üsküdar Üniversitesi’nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Günay, diş hekimleri için kariyer fırsatlarının çeşitlendirildiğini kaydetti.

Gençlerin diş hekimi olabilmeleri için izlemeleri gereken yol haritasını anlatan Günay, “Diş sağlığı her geçen gün önem kazanıyor. Uzmanlık eğitimi almak isteyen diş hekimleri 3-5 yıl süren bir eğitim programına katılıyor. Bunu tamamladıktan sonra eğitim programı, diş hekimleri kendi uzmanlık alanları ile ilgili bir eğitim programı alırlar. Muayenehane açabilirler.” terimleri kullandı.

Diş hekimliği fakültesinden mezun olan bir kişinin kendi muayenehanesini açabilmesi için muayenehanesini geliştirmesi gerektiğini kaydeden Günay, “Öğrenciler öncelikle klinikteyken gerçek hastalara tedavi uygulama imkanı veren klinik staj programlarına katılmalı. diş hekimliği fakültesi.Öğrenmek için bir diş hekiminin yanında asistan olarak çalışmaya başlamaları gerekir.” açıklama yaptı

Günay, öğrencilerin yeni tedavi yöntemlerini öğrenmek ve hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için diş hekimliği alanındaki güncel gelişmeleri takip etmesi gerektiğini belirtti.

Günay, “Diş hekimliği alanında meslek kuruluşlarına üye olmalarını da tavsiye edebilirim. Bu kuruluşlar diş hekimlerine mesleki bilgi ve deneyimlerini paylaşma fırsatı veriyor. kendi muayenehanesini açmak için gerekli beceriler.” sözlerini kullandı.

“Diş hekimliğinde yeni teknolojiler iş verimini artırdı”

Yeni teknolojilerin hayata geçirilmesiyle diş hekimliğinde iş veriminin arttığına dikkat çeken Günay, şunları kaydetti:

“Dijital röntgen, ağız içi tarayıcı, bilgisayar destekli tasarım ve imalat (CAD/CAM) sistemleri gibi teknolojiler ile diş hekimleri daha hızlı ve kesin teşhis koyabiliyor, tedavi planları oluşturabiliyor ve diş protezleri üretebiliyor. Bu da tedavi süreçlerini hızlandırıyor, Tedavi başarı oranlarını artırıyor, hastalara yardımcı oluyor Yeni teknolojiler diş hekimliği alanındaki uzmanlık sayısını artırdı. Dijital diş hekimliği, diş implantları, diş estetiği, uyku apnesi tedavisi gibi farklı uzmanlık alanları ortaya çıkmış ve böylece diş hekimlerinin kariyer fırsatları çeşitlenmiştir. .

Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitim programı 5 yıllık sürelidir. Temel bilimler, klinik bilimler ve klinik uygulamalar olmak üzere üç ana bölümden oluşmaktadır. Temel bilimler bölümünde tıp fakültesi öğrencileri ile birlikte anatomi, fizyoloji, biyokimya, mikrobiyoloji, patoloji, farmakoloji, endokrinoloji, immünoloji, genetik gibi dersler verilmektedir. Klinik bilimler bölümünde diş hastalıkları, dişeti hastalıkları, endodonti, protetik diş hekimliği, periodontoloji, pedodonti, ortodonti, ağız cerrahisi, ağız, diş ve çene radyolojisi gibi dersler verilmektedir. Klinik uygulamalar bölümünde öğrenciler klinik ortamda hastalara tedavi uygularlar.

Günay, Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi eğitim programının Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesine (TYYÇ) uygun olarak tasarlandığını belirtti.

“Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Türkiye’nin En İyi Diş Hekimliği Fakültelerinden Biri”

Günay, “Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türkiye’nin en uygun diş hekimliği fakültelerinden biridir. Fakültemiz modern altyapısı, deneyimli öğretim kadrosu ve öğrenci odaklı eğitim anlayışı ile öne çıkmaktadır. Öğrencilerimiz alanında bilgili, yetenekli ve etiktir. Ağız ve diş sağlığı konusunda onları hekim olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Fakültede 14 bin metrekare kapalı alana sahip binada 8 poliklinik bulunduğunu belirten Günay, “Kliniklerde her türlü diş hekimliği tedavisi için gerekli araç ve gereçler bulunuyor. kliniklerinde deneyimli öğretim üyeleri ve asistanlar eşliğinde öğrencilere pratik yapma imkanı sağlamak için ayrıca 1 adet diş tedavisi simülasyon laboratuvarı, 1 adet preklinik laboratuvarı ve 1 adet estetik ve form laboratuvarımız bulunmaktadır.” ifadeleri kullandı.

Günay, diş hekimliği fakültesinin imkanlarının yanı sıra geleceğin diş hekimlerinin daha iyi hazırlanabilmesi için Üsküdar Diş Hastanesi’nin de öğrencilerin hizmetine açıldığını belirtti.

Günay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilerimizin başarısı ve ilerideki mesleki yaşamları için en değerli avantajlardan biri diş hastanesi imkanlarımız ve burada sağladığımız pratik imkanlardır. Diş hastanesi ile koordineli bir eğitim, öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratikle birleştirme fırsatı sunar. Bu, öğrencilerimizin mesleki becerilerini ve inançlarını artırırken aynı zamanda doğruları fark etmelerini sağlar.Mezun olduktan sonra hastalar üzerinde deneyim kazanmalarına ve daha hazır ve uzman diş hekimleri olmalarına katkı sağlar.

Dijitalleşme ve yapay zeka teknolojileri, öğrencilere daha gerçekçi ve etkileşimli bir öğrenme deneyimi sunarak, öğrencilerin farklı klinik durumların bilgi tabanına erişmesini sağlar. Diş hekimleri bu teknolojiler sayesinde hastalarının ağız ve diş sağlığını daha hızlı ve kolay teşhis edebilmekte, hastalarına daha doğru ve etkili tedaviler sunabilmektedir. Hastalarının tedavi sürecini daha rahat ve konforlu hale getirip tedavi maliyetlerini düşürebiliyorlar.”

karatashaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu