Ekonomi

CyberArk hisseleri ilk çeyrek kazançlarındaki artışa ve beklentilerin yükselmesine rağmen düştü

NEW YORK – CyberArk Software (NASDAQ: CYBR) ilk çeyrekte analist beklentilerini aşarak 0.28 $ olarak tahmin edilen düzeltilmiş EPS’yi 0.75 $’a yükseltti. Şirketin geliri de tahminleri aşarak 213,42 milyon dolarlık konsensüs tahminine karşılık 221,55 milyon dolara ulaştı ve bir önceki yıla göre %37’lik bir artış gösterdi.

Güçlü performansa rağmen, CyberArk hisseleri açıklamanın ardından %4 oranında düştü ve bu da yatırımcıların doğrudan çeyrek sonuçlarıyla ilgili olmayan endişelerine işaret etti. Şirketin kimlik güvenliği platformunu genişletmeye ve geniş bir kimlik yelpazesini güvence altına almaya odaklanması, Abonelik ARR’sindeki %54’lük büyümenin ve Abonelik Gelirindeki %69’luk artışın da yansıttığı gibi müşteriler arasında iyi yankı buldu.

İleriye dönük olarak CyberArk, 2. çeyrek gelirinin 215 milyon ila 221 milyon dolar arasında olacağını ve geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla %22 ila %26’lık bir büyüme göstereceğini öngörerek tüm yıl beklentilerini yükseltti.

Bu tahmin, analist konsensüsü olan 221,2 milyon doların biraz altında. Şirket, 2. çeyrek için 0,34 ila 0,44 dolar aralığında düzeltilmiş bir EPS öngörüyor ve bu da 0,30 dolarlık konsensüs tahmininin üzerinde.

CyberArk, 2024 yılının tamamı için gelirin 928 milyon ila 938 milyon dolar arasında olmasını bekliyor; bu da bir önceki yıla göre %23 ila %25’lik bir büyümeye işaret ediyor ve konsensüs tahmini olan 927,2 milyon doların biraz üzerinde. Düzeltilmiş EPS beklentisi 1,88 ila 2,07 dolar olarak belirlendi ve 1,76 dolarlık analist konsensüsünü aştı.

CEO Matt Cohen, şirketin 2024 yılına güçlü bir başlangıç yaptığını vurgulayarak, Abone ARR ve gelirindeki önemli büyümenin yanı sıra işletme marjlarının ve işletme faaliyetlerinden sağlanan net nakdin arttığını belirtti.

Cohen şunları söyledi: “Siber güvenlikte tüm yollar kimliğe çıkıyor ve kimlik güvenliğini CISO’nun öncelik listesinin en üstünde tutuyor. Kimlik güvenliği alanındaki liderliğimizi 2024 yılında ve sonrasında daha da ileriye taşımak için iyi bir konumdayız.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirketin görünümü ayrıca 2024 yılı sonunda 975 milyon ila 990 milyon dolar aralığında beklenen ARR’yi de içeriyor ve bu da 2023 yılı sonuna göre %26 ila %28’lik bir artışı temsil ediyor. GAAP dışı serbest nakit akışının tüm yıl için 115,0 milyon ila 125,0 milyon dolar arasında olması öngörülüyor.

Kazanç sonrası hisse senedi fiyatındaki aşağı yönlü harekete rağmen, CyberArk’ın mali tabloları, kimlik güvenliğinde sürekli genişleme ve pazar liderliğine duyulan güvene işaret eden yükseltilmiş tahminlerle büyüme yörüngesinde bir şirket olduğunu gösteriyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

silopi-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu