Ekonomi

ABD Adalet Bakanlığı esrarı yeniden sınıflandıracak, esrar hisseleri yükseliyor

ABD Adalet Bakanlığı’nın (DoJ) marihuanayı daha az tehlikeli bir madde olarak yeniden sınıflandırmayı planladığını açıklamasının ardından kenevir şirketi hisseleri bugün önemli bir artış yaşadı. Bu hamle federal esrar politikasında önemli bir değişikliğe işaret edebilir ve potansiyel olarak son 40 yılın en kayda değer hamlesi olabilir.

Cronos Group (NASDAQ:CRON), Tilray (NASDAQ:TLRY) Brands ve Canopy Growth (NASDAQ:CGC) hisseleri %10,9 ila %52 arasında değişen artışlara tanık oldu. Bu arada, AdvisorShares Pure US Cannabis ETF %21’lik bir değer artışı kaydetti.

Tezgah üstü piyasada Kanadalı şirketler de önemli kazançlar elde etti; Green Thumb Industries (OTC:GTBIF) ve Trulieve Cannabis (OTC:TCNNF) hisseleri sırasıyla %25 ve %31 artış gösterdi.

Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi’ni denetleyen DoJ, kenevirin üçüncü program uyuşturucu olarak yeniden sınıflandırılmasını önerdi. Bu sınıflandırma, fiziksel ve psikolojik bağımlılık için orta ila düşük bir potansiyele işaret etmektedir. Halihazırda marihuana, kötüye kullanım potansiyelinin yüksek olduğu anlamına gelen birinci program uyuşturucu olarak sınıflandırılmaktadır. Bu bilgi konuya yakın iki kaynak tarafından teyit edilmiştir.

Teklif şu anda Beyaz Saray Yönetim ve Bütçe Ofisi tarafından kural koyma sürecinin tamamlanması için inceleniyor. Ancak yasalaşması halinde bu yeniden sınıflandırma marihuanayı federal düzeyde eğlence amaçlı kullanım için yasallaştırmayacaktır.

ABD’de listelenen marihuana hisselerindeki son kayda değer artış, Kanada’nın eğlence amaçlı marihuanayı yasallaştırmasıyla aynı zamana denk gelen 2019 yılında gerçekleşti. Ancak, bir sonraki yıl hisse senedi fiyatlarında yaşanan çöküş, piyasa değerlemelerinin belirlediği yüksek beklentileri karşılamayan hayal kırıklığı yaratan gelir rakamlarına bağlandı.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

haber-terme.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu