Ekonomi

ABD 4. çeyrek büyümesinde aşağı yönlü revizyon

ABD ekonomik büyümesi, tüketici harcamalarındaki aşağı yönlü revizyona paralel olarak dördüncü çeyrekte beklentileri aştı. altındagelmek.

Ticaret Bakanlığı’nın Perşembe günü yaptığı açıklamaya göre, enflasyona veya ABD’de üretilen tüm mal ve hizmetlerin toplam maliyetine göre ayarlanmış gayri safi yurtiçi hasıla, bu dönemde yıllık bazda yüzde 2,7 arttı. Bu sayı daha önce yüzde 2,9 olarak belirlenmişti.

Yayınlanan raporun ayrıntıları, 2022’nin sonunda ivme kaybeden bir ekonomiye işaret ediyor. Ticaret, devlet harcamaları ve stoklar hariç, talebin altında yatan değerli bir gösterge olarak fiyatlanan ve enflasyona göre düzeltilmiş nihai satışlar olarak bilinen yurt içi özel alımlar hariç. , sadece yüzde 0,1 arttı. Bu, pandeminin başlangıcından bu yana görülen en zayıf rakamdı.

Hanehalkı harcamaları, motorlu taşıtlar gibi dayanıklı tüketim mallarına yapılan harcamalardaki art arda üçüncü çeyrek düşüşün etkisiyle 2022’nin son üç ayında yıllık bazda yüzde 1,4 arttı. Tüketici harcamalarının daha önce yüzde 2,1 artması bekleniyordu.

Özellikle bireysel harcamalardaki hızlı düşüş, ABD’deki tüketicilerin durumuna ilişkin endişeleri artırırken, ekonominin “yumuşak iniş” olarak nitelendirilen bir yavaşlama sürecine girdiği yönündeki umutları da artırdı.

Öte yandan son gelen bilgiler, 2023 yılının başında tüketici harcamalarında bir toparlanmaya ve 53 yılın düşük işsizlik oranına rağmen şaşırtıcı derecede güçlü bir işgücü piyasasına işaret ediyor.

Sınırlı işgücü arzı yerine ortaya çıkan güçlü istihdam rakamları, şirketler için fiyat maliyetlerini artırırken, enflasyonun yüksek kalması riskini de artırdı. Fed’in fiyat artış baskılarını sınırlamak için agresif faiz artırımları resesyon riskini artırsa da, sağlıklı istihdam artışı ekonominin değerli bir ayağı olarak fiyatlanıyor.

haberomerli.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu